نوآوری های نساجی

چگونه نوآوری های نساجی جهان را تغییر می دهند؟

نمایشگاه های بین المللی Techtextil و Texprocess دو نمایشگاه پیشرو در صنعت نساجی به شمار می روند. این نمایشگاه ها هر سال جوایزی را به ایده های خلاقانه و نوآوری های ارائه شده در صنعت نساجی دنیا اهدا می کنند. در این دوره از اهدای جوایز، در مجموع ۱۵ برنده در بخش هایی از جمله فناوری های پیشگامانه و محصولات، فرآیندها یا فناوری های جدید معرفی شدند. نوآروی های برنده به وضوح نشان می دهند که راه حل های صنعت نساجی را می توان به عنوان یک نیروی محرکه برای پیشرفت های آینده در شاخه های متعدد صنعت از جمله هوانوردی، خودرو سازی، پزشکی و ساخت و ساز در نظر گرفت. در این مقاله قصد داریم درباره ایده ها و نوآوری های برنده امسال صنعت نساجی صحبت کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

برندگان جایزه نوآوری Techtextil و Texprocess

وقتی که درباره صنعت نساجی صحبت می شود، همه به ماشین آلات نساجی و محصولات متداولی مثل نخ، پارچه و فرش فکر می کنند. اما امروزه دانشمندان و صنعتگران این حوزه، فراتر از این مسائل کار می کنند. در ادامه بعضی از نوآوری های برنده امسال در رویداد Techtextil و Texprocess را به شما معرفی می کنیم.

بازیافت بدنه هواپیما

یکی از ایده های برنده در رویداد Techtextil، روشی برای بهبود بازیافت بدنه هواپیماها بود. در واقع در این ایده، یک کامپوزیت الیافی برای ساخت بدنه هواپیما پیشنهاد شده است. این کامپوزیت ها که معمولا مخلوطی از رزین و الیاف شیشه یا کربن هستند، بسیار سبک تر از فلزات اند. همچنین کار با آن ها ساده تر از فلزات سنگین است.

استفاده از این کامپوزیت های لیفی برای ساخت بدنه هواپیماها باعث می شود که مصرف سوخت تا حدی کاهش پیدا کند. اما امروزه سوالات زیادی درباره چگونگی بازیافت این کامپوزیت ها وجود دارد. موسسه تحقیقاتی نساجی بلژیکی Centexbel جایزه نوآوری Techtextil را در دسته رویکردهای جدید در پایداری و اقتصاد چرخشی برای فرآیند جدیدی که برای بهبود بازیافت قطعات هواپیما از کامپوزیت های الیاف ترموپلاستیک در آینده طراحی شده است دریافت کرد.

سقف هوشمند

یکی دیگر از جوایز امسال به ایده ای تحت عنوان سقف هوشمند اهدا شد. این محصول جدید توسط بخش نساجی و پوشاک مرکز فناوری کشور پرتغال تولید شده است. در این محصول یک سیستم عایق رطوبتی هوشمند و تقویت شده با منسوجات برای استفاده در سقف های تخت طراحی شده است. سیستم سقف های هوشمند (SRS) از یک غشای آب بندی مایع مبتنی بر آب و بازتاب حرارتی و یک ساختار تقویت کننده نساجی هوشمند ساخته شده از پارچه ژاکارد پلی استریتشکیل شده است. این ساختار شامل نخ های هوشمندی است که به گرما، دما و رطوبت واکنش نشان می دهند.

 

منسوجات خود خنک شونده برای مبارزه با اثرات تغییرات آب و هوایی

منسوج خود خنک شوند، یکی از محصولات تازه ای است که جایزه نوآوری Techtextil در بخش فناوری های جدید را به خود اختصاص داده است. این محصول توسط موسسه تحقیقات نساجی و الیاف آلمان (DITF) ساخته شده است. برخلاف سایبان ‌ها که فقط به ‌طور غیرمستقیم اشعه‌ های خورشید را مسدود می‌ کنند، این محصول قادر است به طور فعال خود را خنک کند. برای این منظور، نه تنها نور خورشید را منعکس می کند، بلکه انرژی گرمایی را دوباره منتشر می کند. این امر به منسوجات اجازه می‌ دهد تا کمتر از دمای محیط خنک شوند. توسعه این پوشش در پس زمینه افزایش دما ناشی از تغییرات آب و هوایی انجام می شود. در واقع منسوجاتی که به طور فعال خنک می شوند و نیازی به برق ندارند، می توانند جایگزین بسیار خوبی برای نماها و سقف ساختمان ها باشند.

پمپ هوشمند برای خشک کردن پارچه

داشتن راحتی پوشش مناسب یکی از مهم ترین ویژگی های پارچه های لباسی است. وقتی که یک لباس خیس می شود احساس راحتی کافی را به مصرف کننده نمی دهد. شرکت سوئدی LunaMicro یک فناوری مدیریت رطوبت هوشمند ایجاد کرده است. این فناوری رطوبت را از روی پیراهن ها و کت ها در حین پوشیدن خشک می کند. این فناوری شامل یک پارچه چند لایه متخلخل است که به یک باتری کوچک متصل می شود. این پمپ هوشمند نساجی که در یک لباس ادغام شده است، مایعاتی مانند عرق را از داخل لباس به بیرون منتقل می کند و لباس را خشک نگه می دارد.

استفاده از بتن کمتر در ساخت و ساز

در حال حاضر، بخش ساخت و ساز و ساختمان مسئول حدود ۴۰ درصد از انتشار کربن دی اکسید در جهان است. مقادیر زیادی گاز کربن دی اکسید به خصوص در طول تولید بتن که یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی است، آزاد می شود. مؤسسه ماشین ‌آلات نساجی و فناوری مواد با کارایی بالا (ITM) و مؤسسه سازه‌های بتنی (IMB) در دانشگاه فناوری TUD Dresden یکی از دو جایزه نوآوری Techtextil را برای فرآیند جدیدشان دریافت کرده‌ اند. این فناوری باعث می شود که تا ۳۰ درصد در مصرف بتن صرفه جویی شود.

چرم وگان ساخته شده از ضایعات کنف

استارت آپ بیوتکنولوژی Revoltech یکی دیگر از برندگان جایزه نوآوری Techtextil در بخش مفاهیم جدید بود. این شرکت جوان آلمانی این جایزه را برای جایگزین چرم گیاهی و کاملا قابل بازیافت ساخته شده از الیاف کنف به نام “LOVR” دریافت کرده است. این محصول اولین جایگزین چرم قابل بازیافت در جهان است. ضایعات کنف مورد استفاده برای LOVR از کشت صنعتی کنف بدست می آید. این محصول در حال حاضر برای تولید کفش و همچنین یکی از خودروهای برند KIA استفاده شده است. علاوه بر این، برای اطمینان از پایداری بیشتر، به زودی در مبلمان روکش شده، فضای داخلی خودرو و لباس استفاده خواهد شد.

 تکنولوژی دوخت خودکار، یکی از نوآوری های نساجی جدید

صنعت نساجی تا حد زیادی در حال دیجیتالی کردن و خودکار سازی طراحی، چاپ و برش است. اما با این حال فرآیند دوخت که یکی از مهم ترین مراحل تولید است، هنوز کاملا دستی یا حداکثر نیمه اتوماتیک انجام می شود. جایزه نوآوری Texprocess در بخش کیفیت اقتصادی به شرکت دانمارکی Mikkelsen Innovation برای فناور دوخت خودکار FastSewn تعلق گرفت. این فناوری که به تازگی ثبت اختراع شده، امکان دوخت و برش خودکار دیجیتالی کنترل شده پارچه بدون برش قبلی روی یک پلت فرم واحد را فراهم می کند.

هیئت داوران مراسم اهدای جوایز نوآوری در صنعت نساجی

هر ساله محصولات و راه حل های جدیدی برای بهینه کردن فرآیندها و بهبود خواص محصولات نساجی ارائه می شوند. این نوآوری ها توسط افراد متخصص بررسی شده و نهایتا به بهترین آن ها جوایزی اهدا می شود. هیئت داوران این دوره شامل اساتید دانشگاهی و صنعتگران ماهر از سراسر دنیا بودند. نام بعضی از داوران این رویداد در ادامه آورده شده است:

  • مهندس António Braz Costa، مرکز فناوری صنعت نساجی و پوشاک پرتغال
  • پروفسور دکتر رنه روسی، آزمایشگاه فدرال علوم و فناوری مواد سوئیس (EMPA)
  • دکتر توماس استگمایر، مؤسسه تحقیقات نساجی و الیاف آلمان (DITF)
  • پروفسور دکتر هنری یی لی، دانشگاه منچستر
  • الکساندر آرشواگر، مؤسسه تحقیقات نساجی و الیاف آلمان، مرکز تحقیقات مدیریت مهندسی دیجیتال
  • پروفسور دکتر توماس گریس، دانشگاه RWTH آخن
  • کلودیا ون بن، گروه رسانه ای dfv فناوری نساجی
  • والتر والت، آدیداس آلمان
  • و …

سخن پایانی

همان طور که دیدید، در این مطلب درباره نوآوری و راه حل های تازه ارائه شده در صنعت نساجی دنیا صحبت کردیم. هر سال در طی برگزاری دو نمایشگاه پیشگام Techtextil و Texprocess آلمان به ایده ها و محصولات برتر جوایزی اهدا می شوند. در این دوره از برگزاری این رویدادها به ۱۵ ایده و محصول برتر جوایزی اهدا شده است. تولید کامپوزیت های لیفی قابل بازیافت برای ساخت بدنه هواپیما، تکنولوژی دوخت خودکار پوشاک، ارائه راه حل های تازه برای کاهش مصرف بتن در ساختمان ها و در نتیجه کاهش انتشار گاز کربن دی اکسید در محیط، ساخت پمپ هوشمند برای خشک کردن پارچه، پروژه ساخت سقف هوشمند برای کنترل اشعه خورشید و غیره از جمله ایده هایی بودند که برنده این دوره شدند. اگر دوست دارید با جدیدترین اخبار و فناوری های نوظهور در صنعت نساجی آشنا شوید، در وب سایت معتمدتکس همراه ما باشید.

 

منبع: https://www.textileworld.com/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
آخرین نوشته ها