از شرکت وندویل بلژیک و شونهر آلمان بیشتر بدانیم

عمده فرش های ماشینی در ایران توسط جدیدترین دستگاه های تولید شده به وسیله شرکت وندویل بلژیک و شونهر آلمان ساخته می شوند که معتبرترین سازنده دستگاه های فرش بافی در جهان محسوب می گردند. استفاده از این دستگاه ها در کنار الیاف با کیفیت و نیروی انسانی متعهد، توانسته است فرش ایران را به عنوان برند برتر در حوزه تولید فرش ماشینی تبدیل کند.

آلمان و بلژیک با دو برند شونهر و وندِویل، دو کشور اصلی تولید کننده ماشین آلات فرش بافی در دنیا می باشند. ماشین‌ آلاتی که برای تولید فرش ماشینی در ایران به کار می‌ روند، بهترین‌ های دنیا هستند. ایرانی‌ ها با وارد کردن تکنولوژی روز دنیا سعی در تولید بهترین کیفیت را دارند. ماشین‌ های ۱۲۰۰ شانه باف در ایران را هیچ کشور دیگری استفاده نمی‌کند و ایرانیان در این زمینه بسیار پیشرفته هستند. حتی بلژیک که از تولید کنندگان فرش ماشینی به شمار می‌رود، از دستگاه‌ های پیشرفته خود به اندازه ایرانیان استفاده نمی‌ کند.

با وجود تنها دو کمپانی ماشین سازی که در زمینه ماشین آلات فرش بافی فعالیت می کنند، اکثریت ماشین آلات فرش بافی در کشورهای ایران – ترکیه – چین و مصر به فروش می رود. به جز تلاش هایی که در ترکیه صورت گرفت و متوقف ماند، تاکنون هیچ کدام از کشورهای یاد شده اقدام به ساخت ماشین آلات فرش ننموده اند. البته در ایران در زمینه قطعه سازی و نیز ژاکاردهای الکترونیک پیشرفت های زیادی صورت گرفته، اما هنوز با ساخت یک ماشین فرش بافی فاصله فراوان دارند. خوب است بدانید از دهه هفتاد به بعد در ایران شرکت هایی با هدف طراحی و تولید قطعات نساجی و ماشین آلات مدرن بافندگی تاسیس شدند و با به کارگیری کارشناسان مجرب و طراحان حرفه ای در بخش تولید قطعات توانسته اند در جهت خودکفایی صنعتی کشور در این زمینه گام بردارند. البته اخبار رسیده حاکی از آن است که در نمایشگاه ایتمای مونیخ ۲۰۰۷ ، یکی دو شرکت قوی ماشین سازی از چین – فرانسه و ایتالیا نیز قصد ورود به این عرصه را دارند.

ورود دستگاه های بافت فرش های ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ شانه به صنعت فرش ماشینی، با خروج حجم زیادی ارز از کشور همراه است؛ اما از آن ناگریزیم؛ چرا که حیات صنعت به تغییر، پیش رفتن همزمان با تحولات و نوسازی وابسته است. گفته می شود تنها ایرانیان به خرید ماشین آلات ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ گرایش دارند و ترک ها، عربستان و مصر همچنان بر شانه های پایین تر تمرکز کرده اند. سفارش ایران برای ساخت این ماشین آلات صنعت نساجی را از نظر فنی به اوج می برد و زمانی که به اوج رسید دیگر در همان مرتبه می ایستد و از آنجا برای ما سودآوری خواهد داشت  و این برای صنعت فرش هم اتفاق مثبتی است. ما صنعت فرش را بومی کرده ایم؛ گرایش ما به استفاده از فرش های ریزبافت با رنگ های متنوع، باعث شده است آن ها دستگاه هایی متناسب با نیاز ما طراحی کنند. در حقیقت ما به آن ها می گوییم چه بسازید… این اتفاق مثبتی برای فرش ماشینی ایران است؛ البته ابعاد منفی هم دارد و آن خروج ارز از کشور و استهلاک ماشین آلات است.

وندویل یا Van de Wiele نام شرکتی است که در سال ۱۸۸۰ در بلژیک تاسیس شد. این شرکت در زمینه‌ی تولید ماشین‌آلات و خط تولید انواع تولیدات نساجی از جمله فرش ماشینی فعالیت می‌کند.

نام وندویل در ایران به دلیل استفاده‌ی بسیاری از شرکت‌ های ایرانی از ماشین‌ آلات این شرکت برای تولید فرش ماشینی، شناخته شده است. هدف از طراحی دستگاه فرش ماشینی HCPX2 ، تولید فرش ماشینی با کیفیت بالا و بافتی شبیه فرش دستبافت ایرانی یا همان دستبافت گونه hand look توسط شرکت وندویل می باشد.

برای مشاهده‌ی سایت شرکت وندویل اینجا کلیک کنید

کمپانی شونهر طی یک دهه گذشته، در حال توسعه بازار خود در ایران بوده و به خوبی توانسته سهم خود را در این بازار افزایش دهد. بنا به نظر تولید کنندگان فرش ماشینی در ایران، ماشین آلات شونهر به لحاظ تنوع بافت زمینه، سرعت تولید و اتوماسیون، نسبت به ماشین آلات مشابه برتری محسوسی دارند و توانسته اند متناسب با نیاز بازار، نسبت به ارتقای کیفی محصولات خود اقدامات موثری انجام داده و در این زمینه پیشگام باشند.

ارائه ریزبافت ترین و نفیس ترین فرش ماشینی ۱۲۰۰ شانه با ماشین Alpha 500 XHDC شونهر

لازم به ذکر است که شونهر فقط ماشین بافندگی برای سیستم FACE TO FACE می سازد. شرکت شونهر بعد از آلفا ۳۰۰ ، اقدام به ساخت ماشین آلفا ۳۲۰، ۳۶۰ و ۴۰۰ کرد که به مراتب سیستمی پیشرفته تر نسبت به نوع قبلی بود. این سیر صعودی در ارتقای ماشین آلات بافت متناسب با نیاز بازار، از سیاست های اصلی این شرکت بوده و اخیرا آخرین نمونه از یک سیستم پیچیده بافت را با عنوان ماشین XHDC در معرض ارائه در بازار قرار داده است. این ماشین آلفا ۵۰۰ قادر به بافت ریزبافت ترین فرش دنیا در حال حاضر می باشد.

برای مشاهده سایت شرکت شونهر اینجا را کلیلک کنید

از دیگر دستگاه های مورد کاربرد در این صنعت، دستگاه ADR ، دستگاهی با عرض ۴ متر می باشد؛ که بیشتر برای گلیم یا فریزبافی به کار می رود. به دلیل ضعیف بودن دستگاه، نمی توان فرش با تراکم بالا را با آن بافت. انواع دستگاه های ۷۰۰ خارجی با نام های HCP1 برای ۸ رنگ، HCP2 برای ۱۰ رنگ، HLX ،CRP CRX1 ,2 ،CRT و … می باشند که در کل از نظر کیفیت بافت با همدیگر فرق دارند.HCPها تولیدات دستبافت گونه هستند و CRX کریستال و ۱۵۰۰.

دیگر دستگاه های ماشینی ۴۰۰ شانه گلیم بافی UCL واندویل و CLP 320 شانه؛ ۳۴۰ شانه فریز بافی RCI و فریز ابریشم ۴۰۰ شانه یا فرش گلیم و فرش گلیم متالیک دار UCL واندویل؛ ۲۸۰ شانه شگی بافی و ۵۰۰ شانه شنل ؛ CTM شونهر برای تولید شنل (مدرن برجسته) می باشند.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
آخرین نوشته ها